Bitcoin Cash, Augur, VeChain-prisanalys: 26 december

Bitcoins korrelation med den bredare marknaden är vanligtvis symbiotisk. När världens största kryptokurrency stiger följer altcoins efter och de brukar gå uppåt. Som förväntat tog Bitcoin som Augur Bitcoins ledning och registrerade prishöjningar.

Det har dock förekommit fall då altcoins har rört sig i motsatt riktning. VeChain var ett sådant fall, med yrkesutbildning som gick mot tidvattnet och trender nedåt vid presstid.

Bitcoin Cash [BCH]

Bitcoin Cashs pris har varit ganska volatilt under december månad, med kryptos värdehandel inom en bred kanal på 256,61 $ och 368,28 $. Även om BCH verkade ha tappat ångan efter att ha brutit motståndet till $ 368,28, tog priset upp igen och det var på väg mot sitt omedelbara motstånd till $ 330,61.

Den nämnda ökningen kommer sannolikt att fortsätta inom en snar framtid, en där motståndet på $ 368,28 återigen kan komma i fokus om det omedelbara motståndet bryts. Indikatorerna betonade också hausse för kryptovalutan på kort sikt.

MACD: s snabba linje rörde sig över Signal-linjen, ett hausseartat tecken för priserna framåt. Slutligen framhöll Parabolic SAR också hausseartad fart när den prickade linjen steg i takt med ljusstaken.

Augur [REP]

De första veckorna i december såg Augur sig uppåt på sjökorten, mot en nivå där det utmanade motståndet till $ 22,59. När priserna inte steg över denna nivå följde ett kraftigt fall strax efter. I själva verket har detta motstånd mötts två gånger den här månaden, med försäljningspriser för tryckpressar hela vägen ner till sitt stöd till 16,13 dollar i varje fall.

Under de senaste dagarna steg Augur igen och det var på väg mot $ 19,77-motståndsnivån. Därför verkade de kortsiktiga utsikterna för Augur optimistiska eftersom priserna kunde stiga över sitt nuvarande tak och gå mot det eftertraktade 22,59 $ -market.

The Awesome Oscillator visade att den kortsiktiga trenden var hausse för REP eftersom de gröna staplarna steg över noll. Vidare indikerade Bollinger Bands att prisvolatiliteten sjönk. Ljusstakarna rörde sig över signallinjen och den handlade i linje med det övre bandet – ett hausseartat tecken för REP.

VeChain [VET]

En titt på VeChains 4-timmarsdiagram visade att försäljningspressen hade lett till ett prisfall under de senaste sju dagarna. Motståndet på $ 0,018 hade kommit i rampljuset flera gånger under månaden, med priser som inte i alla fall bryter mot denna nivå.

Faktum är att just nyligen konsoliderades priserna mellan kanalerna på $ 0,012 och $ 0,015. Inom en snar framtid kan priserna fortsätta att handlas i sidled mellan denna kanal.

Relativ styrkaindex registrerade en något sydgående rörelse, men det var fortfarande i den neutrala zonen. Om RSI skulle falla mot det översålda territoriet kan priserna utmana stödet till $ 0,012.

Även om priserna steg i takt med kapitalinflöden under månaden föreslog Chaikin Money Flow att pengarna nu långsamt flyttades bort från kryptovalutan, en utveckling som kan leda till en baisse nedgång.