Kraken: De Bitcoin Dip staat op het punt om een stuk erger te worden

Vanaf de laatste tijd is bitcoin niet meer de topmunt van de crypto ruimte. In feite heeft BTC in de afgelopen weken ruwweg $2.000 van zijn prijs verloren en is het van ongeveer $12K naar de lage $10.000 gegaan. Volgens de in San Francisco gevestigde digitale handelsbeurs Kraken kunnen de zaken mogelijk nog veel erger worden voor de nummer één digitale munt van de wereld door marktcapsule.

Kraken: Dingen zullen niet goed zijn deze september

In een recent rapport herinnerde Kraken alle handelaren en investeerders eraan dat september historisch gezien een van de slechtst presterende maanden voor Bitcoin Loophole is. Kraken zegt dat traders zich moeten voorbereiden op een nieuwe dip die BTC ongeveer zeven procent lager zou kunnen zijn dan hij nu al is.

In het rapport stelt Kraken:

Een aantal minder bekende marktdynamieken suggereren dat er waarschijnlijk een toenemende volatiliteit aan de horizon is. Met een bitcoin die het grootste deel van het jaar minder goed presteert dan het gemiddelde maandelijkse rendement, zouden we rendementen onder de zeven procent kunnen zien. De volatiliteit op jaarbasis keerde terug naar het gemiddelde na een daling van slechts 15 procent, terwijl Amerikaanse aandelen bleven stijgen. Dit viel samen met een meerjarig dieptepunt voor de dominantie van de bitcoin en een recordaantal bitcoin-eenheden dat meer dan een jaar onaangeroerd bleef.

Tot nu toe, alleen al in de afgelopen weken, wordt geschat dat de bitcoin ongeveer 70 miljard dollar van zijn prijs heeft verloren. Wat vreemd is, is dat Augustus van 2020 de hoogste maand Augustus in meer dan 35 jaar was voor activa zoals aandelen in de hele wereld. Veel van deze activa stegen uiteindelijk naar hoogtepunten van alle tijden, hoewel Kraken zelfs waarschuwt dat de dingen potentieel slecht konden gaan in de ruimte van de voorraadhandel.

Het rapport legt uit:

De aandelen zijn relatief duur en kunnen de komende maanden goedkoper worden. Een dergelijke correctie zou een impact kunnen hebben op de bitcoin-prijs en de bredere crypto-markt.

Vaak wordt aangenomen dat voorraden en bitcoin gecorreleerd zijn, wat betekent dat als de voorraden in de komende weken zouden zinken, bitcoin waarschijnlijk niet al te ver achter zou liggen. Bovendien is de dominantie van bitcoin in de crypto ruimte de afgelopen acht maanden verzwakt, waarbij verschillende altcoins – zoals Chainlink (LINK) – zich een weg omhoog hebben gebaand naar de financiële ladder om bitcoin als de primaire cryptocurrency uit te dagen.

Kraken bood echter een sprankje hoop in het rapport, zo stelde hij:

Zolang deze trend zich voortzet, zouden we een eventuele rotatie terug kunnen zien in bitcoin te midden van een terugwinning van dominantie.

Een duik onder de $10K is niet uit de gewone

Simon Peters van e-Toro roem is ervan overtuigd dat een druppel onder de $10.000 niet te veel van de muur zou zijn voor bitcoin. In een interview noemt hij:

Gegeven dat we nog geen significant trendomkeerpatroon hebben gezien op de kleinere chart timeframes, is een neerwaartse piek onder $10.000 niet uitgesloten… Als we een dagelijkse kaars onder $10.000 zien komen, dan zal het pessimisme natuurlijk kruipen. Echter, zolang we boven die drempel blijven, blijf ik bullish.