Lång Bitcoin, korta dollarhandlar „Mest trångt“, säger Bank of America Survey

Fondförvaltare med Bank of America har uttryckt hausseartad inställning till Bitcoin.

Få dagliga kryptomöten och veckovisa Bitcoin-marknadsrapporter levererade direkt till din inkorg.

Denna Exchange News har skickats till dig av OKCoin, vår föredragna Exchange Partner.

En undersökning av investeringsförvaltare med över 500 miljoner dollar under förvaltning visar att majoriteten är hausse på Bitcoin och aktier men förväntar sig att dollarn faller under inflationstrycket.

En Bitcoin, riskfylld investeringsmiljö

Resultatet av fondförvaltarens undersökning avslöjade att investerare är mycket optimistiska om återhämtningen i den globala ekonomin, trots stigande COVID-19-siffror .

Andelen fondförvaltare som förväntar sig positiva nyheter på aktiemarknaden är den högsta på 11 år.

Vidare har Bitcoin slagit teknikaktier , som hade topplaceringen sedan oktober 2020, i långt intresse, vilket gjorde BTC till den mest trånga handeln. Mer än 92% av de investerare som deltog i undersökningen förväntar sig att inflationen blir hög; därför har de trånga order på korta dollar.

Investeringarnas riskaptit är rekordhöga och konvergerar mot aktier och Bitcoin

De största rädslorna för marknaderna är den långsamma utbyggnaden av vacciner (30% av deltagarna), mindre finanspolitisk och monetär stimulans (29%) och en utblåsning av Wall Street-bubblan (18%).

Ledande hedgefondförvaltare och ekonomer globalt är oroade över den kommande inflationen i amerikanska dollar. Bitcoin växer långsamt fram som ett elastiskt alternativ.